Млади организују хуманитарно-еколошку акцију у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Група младих људи организоваће по други пут овог месеца хуманитарно-еколошку акцију под називом „Одложи и помози“, која ће бити одржана сутра на главној градској пијаци у Зрењанину.
1

Акција ће бити организована од 15 до 18 часова на делу пијаце званом Стареж, где је одржана и на Велики петак, односно Дан планете Земље.

У оквиру акције „Одложи и помози“ волонтери чисте природу и сакупљају отпад, који затим носе на рециклажу, а средства обезбеђена на тај начин донирају српским енклавама на Косову и Метохији.

– На овај начин спајамо хуманост са екологијом. Имамо и сарадњу са појединим локалима у граду, који сакупљају отпад. Ми га касније преузимамо, сортирамо и носимо на рециклажу – каже за „Дневник” седамнаестогодишњи ученик Зрењанинске гимназије Огњен Пејић, један од организатора ове акције. 

Огњен се, иначе, овдашњој јавности представио прошле

године када је, у сарадњи са фондацијом „Осмех на дар“, успешно спровео хуманитарну акцију прикупљања ново­годиш­њих па­кетића за угрожену децу широм Србије. Он је апеловао и на фирме да се придруже новој акцији, а такође је позвао и волонтере да дођу у суботу и учествују у чишћењу дела града. Сви заинтересовани могу да се пријаве на бројеве телефона 061 307 18 20 и 062 875 74 85.

– Наша жеља је да будемо људи, чувари природе, пријатељи, браћа и сестре. Да проширимо свест људи о хуманим и еколошким делима. Зато позивамо све волонтере да нам се јаве на поменуте бројеве телефона и да нам се придруже у акцији. Осим доброг расположења, чекају их и нова познанства.

Такође, заинтересовани нека од куће понесу алат за рад, као и све што се може рециклирати. Нећемо бити лењи, а и бринућемо о нашем окружењу. Наша природа и наш дух је оно што нам је остало, сачувајмо то заједно – поручује Огњен Пејић.

Ж. Б. 

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести