На десној обали Великог бачког канала код Куле посађено 5.000 багрема

Радници ЈВП „Воде Војводине“, уз помоћ пчеларских удружења из Куле и Сивца,  посадили су  на десној обали Великог бачког канала у Кули, на деоници  од Понтонског моста низводно ка Врбасу 5.000 садница багрема.
1
Фото: ЈВП Воде Војводине

Садња багрема планирана је у оквиру редовног годишњег пошумљавања, а почетак је велике акције пошумљавања на подручју Војводине у организацији ЈВП „Воде Војводине“.

Овој важној друштвено одговорној акцији, присуствовао је вршилац дужности директора  ЈВП „Воде Војводине“,  Срђан Кружевић  и председник  Општине Кула Дамјан Миљанић.

Срђан Кружевић између је рекао да је у  Кули започета велика акција пошумљавања Војводине. 

„Овде ће бити посађено 5.000 садница, на површини од два хектара, што је само почетак јер ће у наредном периоду бити посађено укупно 170.000 садница  на 80.000 хектара широм Војводине.  Следи пошумљавање у Црвенки, Врбасу,Сомбору, Новом Саду и осталим насељима уз канал. Пошумљавање почињемо од Куле јер овде имамо највише припремљеног простора за пошумљавање“ рекао је Кружевић и захвалио се пчеларима и представницима локалне самоуправе на подршци и разумевању. Он је рекао  да ово неће бити једина активност у Кули и најавио радове на преводници у Малом Стапару у коју деценијама није улагано. 

Фото: ЈВП Воде Војводине

Кружевић је истакао важност друштвно одговорног  деловања предузећа као што су Воде Војводине и изразио наду да ће се у сличне акције у наредном периоду укључити и сами грађани.

„Било би јако добро  да видимо децу на терену, која саде дрвеће, како бисмо их окренули ка екологији и очувању животне средине“ истакао је Кружевић.

 

 

Austrijanac
02.03.2021 • 08:48
Sve će to da poseku oni koji su došli sa testerama.
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести