У Ашањи бирали најукуснију гибаницу

АШАЊА: Тродневна манифестација у селу Ашања, у пећиначкој општини, кулминирала је данас надметањем за најукуснију гибаницу. У вештини спремања традиционалног специјалитета надметала су се удружења жена, пекари, екипе састављене специјално за ову прилику.
Дневник/Своје рецепте представило 16 екипа
Фото: Дневник/Своје рецепте представило 16 екипа

Око пет стотина посетилаца имало је прилику да проба гибанице справљене по најразличитијим рецептурама и у најразличитијим формама, а жири није имао нимало лак посао да издвоји најбоље.

Међу 16 такмичарских екипа прву награду за најбољу гибаницу добиле су гошће из Добринаца – Удружење жена „Тифани“, другонаграђена је гибаница пекаре „Луки“ из Пећинаца, а трећа награда припала је УЖ „Огарчанке“ из Огара. Награду за најлепши штанд освојило је УЖ „Мајка Ангелина“ из Купинова, а специјалне награде припале су Ловачком друштву Ашања, винарији „Мали подрум Стаменковић“ из Пећинаца и УЖ „Шимановчанке“ из Шимановаца.

Награде за најбољу гибаницу уручио је председник жирија Мирослав Сомборски, власник Млекаре „Муза“ из Деча, а остале награде и захвалнице свим учесницима у име организатора уручила је в.д. директора Туристичке организације општине Пећинци Љубица Бошковић, која је изјавила да је програм овогодишње „Гибаницијаде” организован по принципу ред спорта, ред забаве, ред гастрономије. На деветој „Гибаницијади” представиле су се и две винарије - „Мали подрум Стаменковић“ из Пећинаца и „Чолаковић“ из Добановаца.

Док је жири већао о најбољој гибаници посетиоце су забављали фолклорни ансамбли „Купиник“, „Извор”,„Искон“ и „Свитац“. Манифестацију су подржали Општина Пећинци, Индустрија меса „Ђурђевић“, Млекара „Муза“ из Деча и „Ребро комерц“ из Ашање, а организатор је за све учеснике и госте припремио и врхунски сремски паприкаш.

В. Х.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести