На простору некадашње касарне у Суботици биће 1230 станова

СУБОТИЦА - Простор бивше касарне “Коста Нађ” која се налази на путу између Суботице и Палића биће искоришћен за изградњу стамбеног-пословног комплекса у вредности од 50 милиона евра.
е
Фото: Youtube Printscreen

На простору од  око 8.9 хектара у плану је изградња поред комерцијалних садржаја, школе или вртића и  1230 станова. Директор ЈП за управљање путевима, урбанизам и становање Суботице, Предраг Радивојевић објашњава да је предвиђено пет блокова.

“ Дакле, у првом блоку се предвиђају комерцијални објекти - отворени и затворени тржни центри. У другом блоку се предвиђају јавни садржаји- школе, вртићи и евентуално високошколска установа.Водили смо рачуна и о очувању културног наслеђа, које је веома битно за Суботицу. Предвиђено је планом да  две зграде генералштаба, грађене у стилу еклектике буду сачуване и део будућег  простора. У блоку Б сачуване су две спаваоне и које ће бити  претворене у школе”, каже дипл. инг. Предраг Радивојевић, директор ЈП за управљање путевима, урбанизам и становање Суботице.

Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање медијима је представило 3Д идејно решење за уређење простора бивше касарне „Коста Нађ“. Урбаниста, Карол Тертели објаснио је да је у плану И отварање нових улица како би био омогућен приступ будућим садржајима.

“Планиране инвестиције ће бити првенствено од јавног значаја, а директно би утицале на даљи просперитет града. Ово идејно урбанистичко-архитектонско решење није обавезујуће, већ има за циљ да графички предочи једну од варијантних решења”, рекао је Тертели.

Предраг Радивојевић , директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, рекао је да је крајем прошле године је на седници Скупштине града усвојен План детаљне регулације за простор бивше касарне „Коста Нађ“, познате као „Прва касарна“.

Ова 3Д презентација као и сам пројекат биће представљени на сајму инвестиција у Европи „Експо Рил“ који се одржава од 8. до 10. октобра ове године у Минхену.

С. Иршевић

 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести