На Великогоспојинске дане у Новом Бечеју долазимо

НОВИ БЕЧЕЈ: Великогоспојински дани у Новом Бечеју, биће одржани од 24. до 27. августа, овај пут уз слоган „Долазимо”.
poljofest.jpg
Фото: www.novibecej.rs

Као и претходних година, на најлепшем кеју крај Тисе, све посетиоце чека одличан провод уз богат програм. Пети пут биће уприличен и тродневни Госпојински пољо-фест, а свечано отварање ове подманифестације је у петак, 25. августа. Пољопривредни произвођачи, али и стручна јавност имаће прилику да учествују у тематским панел дискусијама којима ће присуствовати и представници републичких и покрајинских власти.

"Пољо-фест је највећа летња смотра на којој се размењује знање и где пољопривредни произвођачи имају прилику да виде најновије машине. Новост ове године је изложба речних пловила и риболовачке опреме на обали Тисе, у марини Градиште", рекао је председник Организационог одбора Матија Ковач, на представљању манифестације јуче у Привредној комори Војводине.

По броју пријављених излагача, овогодишњи Пољо-фест превазилази све досадашње, потврдио је Ковач и позвао и оне који се можда двоуме, да се јаве и прикажу своје услуге, робе, без обзира у ком сегменту агро-бизниса раде, да се заједно промовише пољопривреда и знање. Велика подршка Пољо-фесту стигла је од Покрајинске владе, а посебно од Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарсктво.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је истакао да је буџетом за ову годину опредељено три пута више финансијских средстава за подршку локалним манифестацијама које промовишу пољопривреду и развој села.

"Новобечејска манифестација превазилази по значају оквире локалне самоуправе и добија регионални карактер. Зато ће Покрајински секретаријат за пољопривреду определити скоро двоструко више финансијских средстава у односу на прошлу годину, како бисмо подржали и помогли да се ова манифестација одржи на високом нивоу. Томе у прилог иде чињеница да за тих неколико дана Нови Бечеј посети око 200.000 људи", истакао је Радојевић.

Све почиње у четвртак 24. августа доласком Речне флотиле Војске Србије, која ће током трајања манифестације имати отворене дане за све посетиоце, најавио је заменик председника Организационог одбора Бранко Свиленгаћин. Уз изложбу пловила „Боат схов”, новост је и „Улица занатског пива”. У музичком програму Великогоспојинских дана наступиће Новица Здравковић, „Мобилманија” из Мађарске, „Дивље јагоде”, „Рибља чорба”, Yенан Лончаревић и Аца Лукас.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести