Најављено донаторско вече за НУРДОР у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Друго Гала донаторско вече за НУРДОР - Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, биће одржано у зрењанинском Хотелу „Војводина” у петак, 22. новембра, од 19 часова.
д
Фото: НУРДОР

 

Сви који купе улазницу за ово вече допринеће отварању нове Родитељске куће за боравак деце на лечењу ван места пребивалишта.

Прво Гала вече одржано је прошле године са жељом да Зрењанинци и сви људи добре воље својим донацијама помогну изградњу Родитељске куће у Београду, у којој се лече и деца из Зрењанина, али и из целе Србије. Том приликом је прикупљено више од милион динара, а донације су на жиро-рачун НУРДОР-а уплаћиване и недељама након овог хуманитарног догађаја.

За изградњу Родитељске куће потребно је много средстава, будући да је предвиђено да у њој може да борави истовремено 20 породица са децом која су у процесу лечења од малигних болести. Зато је НУРДОР од прошле године своју пажњу усмерио на решавање великог проблема - изградњу још једне, тренутно неопходне Родитељске куће. Иначе, у Србији постоји пет оваквих објеката, али њихов капацитет није довољан.

„Њихово постојање је од огромне важности за све мале пацијенте и њихове родитеље који долазе из места у којима не постоје терапијски центри за лечење деце од рака. Родитељи и деца током трајања терапије имају бесплатан смештај у родитељским кућама, психо-социјалну помоћ и подршку. Уједно, од огромне је важности да деца чији је имунитет нарушен, не морају из својих места да путују на терапије, нити да бораве у условима који нису адекватни и тиме се излажу додатном ризику по здравље”, објашњавају организатори Гала вечери за НУРДОР у Зрењанину.


Познати у гостима

Велики број јавних личности подржао је НУРДОР и биће гости друге Гала донаторске вечери у Зрењанину. Између осталих, наши прослављени спортисти Владимир Вања Грбић и Жарко Чабаркапа, станд-ап комичар Срђан Динчић, музичар Милан Ђурђевић из „Неверних беба“, бенд „Соул цаке”, књижевница Оливера Скоко, као и Богдан и Тамара, који су осмислили кампању „Пружи корак”, а која је имала великог ођека у целој Србији. Такође, и најмлађи Зрењанинци, деца из Основне школе „Петар Петровић Његош” и балетског студија „Делфина”, својим наступима пружиће подршку вршњацима који се боре са тешком болешћу.


Позив на Гала донаторско вече упућен је свима који желе да помогну у реализацији ове хумане замисли. Свој допринос могу дати како правна, тако и физичка лица. Сви они могу да се пријаве и обезбеде место на овом хуманитарном догађају путем е-маил адресе nurdorzrenjanin@gmail.com, преко Фејсбук странице Nurdor Zrenjanin, или путем телефона: 064 14 81 327 и 063 322 120. Минимални износ по званици је 5.000 динара, а сва средства се путем потписивања уговора о донацији директно наменски упућују на жиро-рачун НУРДОР-а: 170-30010715000-82.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести