Најбољи на билбордима у Општини Србобран

СРБОБРАН: Сања Вујиновић и Јована Мркшић најбоље су ученице Гимназије и Економске школе „Светозар Милетић” из Србобрана.
b
Фото: Promo

Сања је школску годину 2017/2018. завршила као ђак генерације, а током школовања била је на бројним такмичењима, највише из српског језика, где је постигла и највише успеха. То ју је определило и код избора даљег школовања односно факултета.

Уписала сам српски језик и књижевност на Филозофском факултету  у Новом Саду, наводи Сања Вујиновић.

Како додаје, највише би волела да, по завршетку студија, буде наставница или професорка српског, евентуално да остане на факултету, ако јој просек и успех то дозволе.

Јована Мркшић изабрана је за ђака генерације у прошлој школској години. Учествовала је на такмичењима из математике и књижевности.

Волонтирам и бавим се радом с младима на различитим семинарима, обукама, каже Јована.

Додаје да у будућности жели да се бави изградњом хидроелектрана, соларних панела, односно обновљивим изворима енергије и заштитом животне средине.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, и 2019. године реализован је у Новом Саду и шест општина у Војводини: Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима је представљено више од 370 ђака основних и средњих школа који су у протеклој школској години 2018/2019. остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени, али и оне који су због својих успеха изабрани за ђаке генерације.

Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће на страницама Војвођанске хронике представити лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим” из војвођанских општина у којима се реализовао овај пројекат, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести