Најбољи трубачи Данијела Костића на „Гучи у Падини“

ПАДИНА: На манифестацији „Гуча у Падини“ која је приређена 10. пут у селу Падина, под покровитељством општине Ковачица и овдашње Туристичке организације, најбољи је био трубачки оркестар Данијела Костића из Новог Сада.
1
Фото: Наступ победничког оркестра из Новог Сада

Новосађани су се тријумфом пред бројном публиком у Спортском центру „Долина“ у Падини пласирали у финале 59. Сабора трубача у Гучи, јер је ова манифестација предтакмичење трубачких оркестара са подручја Војводине и Града Београда за одлазак у Гучу. Приредба је почела дефилеом и свирком трубачких оркестара главном улицом Падине до СЦ „Долина“. Након поздравних речи в.д. директорке ТО Ковачице Драгане Латовљев, манифестацију је отворио председник Скупштине општине Ковачица Златко Шимак, наглашавајући да се на овај начин доприноси популаризацији трубе у овом крају.

Такмичило се пет оркестара, чији наступ је оцењивао стручни жири са председником професором трубе Браниславом Гагићем, а чланови су били тромблониста Петар Торбица и етномузиколог Камелија Ћирић. Сви оркестри су морали да поштују правило и наступају у народној ношњи а сви су се трудили да засвирају најбоље што умеју.

Најбоље се показао оркестар Данијела Костића из Новог Сада, испред другопласираног оркестра Дамира Аметовића из Руме из чијег је састава Немања Аметовић који је проглашен за најбољег трубача на такмичењу у Падини, па је понео за награду трубу, дар домаћина. На трећем месту нашао се оркестар Данијела Јокановића из Шида. У ревијалном наступу публици у Падини су се представили оркестар мајстора трубе Гвоздена Росића из Гуче и певачица Јелена Костов.

М. Мр.

Фото: ковачица инфо

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести