НАЈМЛАЂИ ВРШЧАНИ ИЗ ВРТИЋА „КОЛИБРИ” ПОСЕТИЛИ ЈКП „ДРУГИ ОКТОБАР” Од малих ногу се подстиче љубав према природи

ВРШАЦ: Малишани из вртића „Колибри” Предшколске установе „Чаролија” Вршац посетили су Службу „Зеленило”  у оквиру ЈКП „Други октобар”, где су домаћини радо поделили своја знања са децом, показујући им сваки корак у процесу узгајања цвећа, од семена до одрасле биљке.
а
Фото: Град Вршац

Том приликом су ставили акценат на важност њихове неге и чувања током раста у стакленицима и пластеницима.

 – Ово је прилика да деца директно искусе процесе у природи и стекну дубље разумевање о томе како функционише екосистем око нас. Такође, интеракција са стручњацима из области очувања животне средине подстиче код најмлађих свест о важности бриге о природи и њеном очувању за будуће генерације – истакли су из ЈКП „Други октобар”.

Свако дете је добило на поклон саксију са бегонијом, које ће красити просторије вртића „Колибри”. А тај гест није само поклон за децу, већ и подстицај за неговање љубави према природи и бризи о животној средини, истакли су из тог јавног комуналног предузећа, додајући да ће наставити у едукацији и подизању свести о еколошким питањима међу најмлађима, јер се тако доприноси стварању боље будућности за суграђане.

Посета је организована у оквиру акције „Април месец чистоће”.

И. Ба.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести