Напредњаци косили и чистили смеће на пољском путу Визић - Ердевик

БАЧКА ПАЛАНКА: Пољски пут од Визића у општини Бачка Паланка до Ердевика у општини Шид у дужини од четири километра најкраћа је веза ова две села и много значи, пре свега житељима дела бачкопаланачке општине у Срему.
1
Фото: Dnevnik.rs

Пољопривредници овог села, али и суседног Нештина упућени су на Ердевик због снабдевања и кооперација са тамошњим задругама. Продају своје пољопривредне производе у том месту, јер због границе са Републиком Хрватском у непосредној близини, четири гранична прелаза и моста не могу пшеницу, кукуруз и друге производе да носе у своју матичну општину од које су удаљени десетак километара. Овај пољски пут много је краћа веза од постојећег облизаног којим треба прећи 21 километар од Визића до Ердевика.

„Активисти ОО СНС Бачка Паланка и активисти ОО СНС Шид организовали су радну акцију и уредили 4 километра локалног пута“, наводи каже се, између осталог, у саопштењу бачкопаланачких напредњака.“Овај пут је дуго година био запстављан и на њему се ништа није радило. Акцијаши су покосили траву, уклањали растиње, али и смеће, а уз помоћ механизације на појединим местима пут је проширен“.

М. Сy.

EUR/RSD 117.5518
Најновије вести