Недимовић посетио пољопривреднике у Баранди и Идвору

БАРАНДА/ИДВОР: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетио је газдинства породице Цукић у Баранди и породице Закић у Идвору како би пољопривредницима указао на помоћ коју могу добити од државе.
nedimovic1
Фото: Youtube Printscreen
"Циљ посете је био да објасним пољопривредним произвођачима шта им све стоји на располагању, то јест како да дођу средстава да би своју прозиводњу што више појефтинили, а ту пре свега мислим на помоћ по питању механизације, система за наводњавање", рекао је Недимовић.
Газдинства породица Цукић и Закић са министром су посетили покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић и представници општина Ковачица и Опово.
Божић је рекао да веома мало пољопривредника из Опова и генерално из јужног Баната аплицира на конкурсе покрајинског Секретаријата за пољопривреду.
"Не знам шта је разлог за то, али више су опредељени ка субвенцијама министарства и овом приликом желим да их позовем да на будућим конкурсима Секретаријата за пољопривреду аплицирају за средства јер секретаријат има на располагању 28 конкурса од чега је 25 намењено пољопривредницима", истакао је Божић.
Нагласио је да је ове године за пољопривредне прозивођаче намењено милијарду динара.
Председник Скупштине општине Ковачица Милан Гарашевић је рекао да су током посете разговарали о будућим стратешким питањима која су битна, као што су цене.
"То је оно што тренутно највише и мучи пољопривреднике", рекао је Гарашевић.
Навео је да је било речи и о стварима везаним за улагање у повртарство, те истакао да је министар вољан да помогне по том питању.
Бранислав Цукић је рекао да је преко субвенција већ искористио бројну механизацију, попут трактора, прикључних машина, плугова, приколице...
Председник општине Опово Милош Марков изразио је задовољство што је Бранислав Цукић, као млад и високо образован момак, решио да остане у Баранди и да се бави пољопривредом.
"Он је најбољи пример како млади ипак могу да остану на селу и живе и више него пристојно. Управо је то наша жеља и порука младим људима да, уколико имају вољу и жељу да се баве пољопривредом, имали своју земљу или не, могу да уз савремену технологију и стално усавршавање успеју и у сеоским срединама", рекао је Марков.
EUR/RSD 117.3152
Најновије вести