НИС до сада уложио 67,5 милиона динара у Србобран

СРБОБРАН: Савремену дигиталну опрему вредну 2,5 милиона динара добила је Основна школа „Петар Драпшин“ у Турији, кроз пројекат „Заједници заједно“ компаније НИС. 
10 turija nis
Фото: Општина Србобран

Руководилац погона НИС Средњи Банат Ненад Стевановић посетио је школу, а дочекали су га директорка ове установе Бранислава Зеремски и председник општине Србобран Радивој Дебељачки.

Захваљујући овој донацији, опремљено је 15 школских учионица са 15 лаптопова и 15 пројектора, док су две учионице опремљене  интерактивним таблама. Кроз исти пројекат школа је набавила и 10 ПЦ и шест таблет рачунара који ће умногоме унапредити и побољшати рад наставника и ученика школе. Овом донацијом омогућено је и да наредне генерације ученика развијају своје дигиталне компетенције, кажу из НИС-а и додају да је  компанија још једном потврдила да води рачуна о заједници у којој послује и подржава развој и модернизацију друштва у Србији.

Председник општине Радивој Дебељачки рекао је да је Србобран од самог почетка укључен у програм „Заједници заједно”, а да је истоветан пројекат реализован лане у још једној школи у општини.

- Настављамо са улагањем у школе. Предвиђена је санација гасног котла у школи у Надаљу, такође, кроз програм „Заједници заједно“, а замену котла ћемо имати и у школи у Турији, што ће омогућити да грејна сезона почне неометано – рекао је Дебељачки, подсећајући да је до сада реализовано чак 52 пројекта са НИС-ом, а у општину Србобран уложено 67,5 милиона динара.

Директорка школе у Турији Бранислава Зеремски захвалила се на донацији која је омогућила дигитализацију учионица.

-Компанија НИС и Општина Србобран успешно сарађују дуги низ година, ово је само један од пројеката који доказује ту успешну сарадњу и потврђује значај који дајемо сарадњи са локалним самоуправама – додао је Ненад Стевановић. -Буџет од пет милиона динара је одређен прошле године за две школе у Србобрану у унапређење дигитализације образовних програма, а током ове године спровешћемо пројекте у области екологије.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести