Нова опрема за рибочуваре Вода Војводине

НОВИ САД: В.д. директора ЈВП „Воде Војводине" Срђан Кружевић данас је предао шест теренских аутомобила и чамаца Рибочуварској служби предузећа.
3
Фото: Tanjug/ D. Aničić, ilustracija

"Ово је први корак, а следећи је формирање најмодернијег, најсавременијег и јединог у региону мониторинг центра, који правимо да бисмо успели да спроводимо мониторинг на свим оним критичним подручјима где нам се дешава крађа рибе", рекао је Кружевић.

Напоменуо је да је у току и набавка дрона, који ће се користити у борби против рибокрадица, али и друге опреме која ће бити постављена на риболовним водама, саопштено је из ЈВП „Воде Војводине“.

Навео је да ће снимке направљене дроном рибочувари моћи да користе у процесима против рибокрадица, што раније, наводи, није било могуће јер су они имали бољу опрему, моторе и чамце.

Руководилац Службе за рибарство Миљан Мирковић рекао је да ће нова опрема олакшати рад рибочуварима, који морају да излазе на терен у свим временским условима.

Истакао је да је од велике важности разумевање и подршка руководства за рад Рибочуварске службе.

Током борбе са рибокрадицама у првих девет месеци ове године, Рибочуварска служба ЈВП „Воде Војводине" забележила је 2.371 излазака на воду, запленила 54 километара илегално постављене мреже и 85 алата које користе рибокрадице, као и шест чамаца и исто толико мотора, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести