Нова Пазова: Отворен XII Сајам привреде Диван је привредни Срем

СТАРА ПАЗОВА: Сајам привреде који је по дванаести пут организован у старопазовачкој општини, тачније у Новој Пазови, на комплексу базена, свечано је отворио заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч.
sajam
Фото: Youtube Printscreen

Како је том приликом нагласио, Општина Стара Пазова је једна од најразвијенијих у Србији када је привредни развој у питању и привлачење инвестиција, али и брига о социјално угроженим категоријама становништва.

Задовољан сам што смо данас окупили на овако лепом месту и заједничком задатку да дамо свој допринос унапређењу привредног амбијента Срема, Војводине и Србије. Није узалуд слоган „Диван је привредни Срем“, а дивна је и наша Војводина и Србија који се диче оваквим примерима каква је Општина Стара Пазова која је кроз концепт јавно-приватног партнерства омогућила изванредне резултате и с правом носи епитет једне од најразвијенијих у Србији, рекао је Почуч, истакавши да је ова општина има још једну значајну манифестацију - Сајам запошљавања, уз помоћ кога је успела да стопу незапослености сведе на само 2,5 одсто, те да су активне мере републичке и покрајинске владе за привлачење инвеститора, као и примена концепта јавно-приватног партнерства, дале су одличне резултате.

Почуч истиче да у овој Општини послује 1.200 предузећа (90 страних фирми) у 4 индустријске зоне од 1.500 хектара, са 3.000 предузетничких радњи, 4.000 пољопривредних газдинстава.

Овакве сајамске манифестације су изванредна прилика за излагаче, којих је ове године 150, да представе јавности своју широку лепезу производа и услуга као и да се успоставе нови пословни контакти. Покрајинска влада и ресорни Секретаријат за привреду и туризам ће, као и до сада, пружати подршку организацијама привредних сајмова у Војводини, рекао је заменик Почуч.

Организатори Сајма под називом „Диван је привредни Срем“ су Општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Срема, а учесницима се тим поводом обратила и саветница директора Привредне коморе Србије, Нермина Љубовић, која је позвала привреднике да што више користе оно што могу да им пруже Привредна комора Србије и Срема и нагласила да је Стара Пазова била и остала пример како локални предузетнички дух може бити препознатљив и допринети привредном развоју и привлачењу инвестиција.

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести