Нова услуга за старе у Геронтолошки центар „Срем” у Руми

РУМА: У Геронтолошки центар „Срем” стигло је ново санитетско возило, опремљено по највишим медицинским стандардима. Реч је о донацији Министарства здравља, која ће много значити румској установи.
starost stari
Фото: pixabay.com

-  Ми нисмо само установа социјалне већ и здравствене заштите. Имамо људе којима се пружа примарна здравствена заштита, свакодневно обављамо превоз наших корисника до болница у Сремској Митровици, Сремској Каменици или према некој другој здравственој установи. До сада смо увек имали нека возила која смо прилагођавали, мењали намену, ево сад први пут имамо адекватно специјализовано возило за ту намену - истакао је Војислав Миоковић, директор румског Геронтолошког центра.

Примопредаја возила била је прилика да директор Миоковић најави и нову услугу социјалне заштите која ће се остваривати у сарадњи с локалном самоуправом.

- До сада смо у румској општини имали Дневни боравак за особе са инвалидитетом односно за децу и омладину са проблемима у развоју, а сада је договорено да се до лета оснује Дневни боравак за стара лица. Намера нам је да у будућности све услуге које се тичу старих људи под окриљем локалне самоуправе буду управо концентрисане код нас у Геронтолошком центру - рекао је Миоковић и додао да ће Дневни боравак за почетак функционисати у кругу установе, али и да постоји и пројекат за изградњу посебног објекта за ту намену, чија је градња планирана за наредну годину.

Директор Миоковић осврнуо се и на епидемиолошку ситуацију, која је у ГЦ „Срем” већ дуже време стабилна.

- Протоколи су такви да још увек немамо посете и мислим да нашим корисницима то више штети од саме пандемије. Ако све буде у реду верујем да ћемо ускоро одјавити епидемију у Дому, јер дуго немамо заражених, но, то не зависи искључиво од нас већ и од Завода за јавно здравље у Сремској Митровици - појаснио је Миоковић.

В. Х.

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести