Нови аутобуси за бољи превоз Панчеваца - цене карата исте

ПАНЧЕВО: Нови јавни градски превозник у Панчеву "Пантранспорт" представио је 14 нових аутобуса из Турске који ће на улицама тог града бити у експлоатацији од 15. јуна, објавио је портал 013info.rs.
autobusi
Фото: Tanjug (J. Pap, ilustracija)

"Пантранспорт" је већ пре десетак дана добио 10 миди аутобуса а најављен је долазак још 12 нових соло аутобуса у оквиру реализације јавно приватног партнерства у јавном градском превозу Панчева.

У наредном периоду биће набављена и остала возила од којих ће најпре стићи ''мерцедесови'' аутобуси намењени одржавању линије ка Београду, изјавио је директор "Пантранспорта" Радомир Видојевић за 013info.rs.

Он је додао да се обавезе о набавци возила из концесионог уговора о јавно-приватном партнерству са Градом Панчевом реализују брже него што је тим актом предвиђено.

Према уговору о партнерству, за "Пантранспорт" се набавља 60 нових возила у вредности од девет милиона евра.
Аутобуси су опремљени моторима са ниском емисијом угљен диоксида, клима уређајима и електронским системом овере карата.

Почиње нова ера јавног превоза у Панчеву. Што се цене карата тиче, њих одређује тржиште и цене горива, али очекујемо да се оне неће мењати у наредном периоду, додао је Видојевић.

Сувласник "Пантранспорта" Дејан Петковић рекао је да ће систем електронске наплате карата бити потпуно функционалан од септембра, када ће карте моћи да се купују преко интернета и да се плаћају телефоном у возилима.

Градоначелник Панчева Саша Павлов рекао је да је сигуран да ће Панчевци бити изузетно задовољни новим превозником.

Мислим да наши грађани заслужују редован, поуздан и еколошки безбедан саобраћај, и то је разлог због ког смо ушли у јавно-приватно партнерство, рекао је Павлов и додао да ће Панчево са 250 милиона динара годишње и даље субвенционисати карте повлашћених категорија грађана.

Како је најављено, "Пантранспорт" ће се против нелегалних превозника борити квалитетом возила и услуге, а од Града и државних органа очекује помоћ у сузбијању ове појаве.

Процене су да нерегистровани комби превозници годишње зараде два милиона евра превозећи без дозволе Панчевце на различитим релацијама.

Уговорена инвестиција у ово јавно приватно партнерство је укупно већа од 1,2 милијарде динара, а обавеза концесионара који су већински власници новог превозника "Пантранспорта" је и изградња нове аутобуске станице.

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести