Нови Козарци се спремају за „Стронгмен еврокуп”

НОВИ КОЗАРЦИ: Боди билдинг клуб „Слобода” из Нових Козараца се као домаћин и организатор припрема за предстојећи 18. „Strongman Euro Cup”, на коме ће наредног месеца окупити десеторицу врхунских такмичара из Словеније, Аустрије, Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске, Румуније и БиХ.
strong
Фото: Youtube Printscreen

Они увек радо долазе на проверу спремности у Нове Козарце, а ова манифестација окупља велики број посетилаца са севера Баната. Снагатори ће се 18. јула на „Стронгмен еврокупу” окушати у шест дисциплина, а једини представник Србије, уједно и најстарији такмичар, биће Драган Богојевић из Нових Козараца.

У име домаћина, Боди-билдинг клуба „Слобода”, Богојевић наглашава да локална самоуправа Кикинде и Месна заједница Нови Козарци већ годинама подржавају спектакуларно такмичење.

- Титулу брани Словенац Матјаж Белшак, бивши правак света и наш велики спортски пријатељ. Иако настарији, покушаћу на прави начин да репрезентујем наше село и државу. Публика може да очекује врхунску забаву и атрактивне дисциплине - најавио је Богојевић.

„Стронгмен еврокуп” има подршку градских власти, а такмичење снагатора ушло је у овдашњу туристичко- спортску понуду. Председник МЗ Нови Козарци Драгољуб Ћосић каже да је поносан на људе из Боди-билдинг клуба „Слобода”, јер истрајавају у организацији овако великог међународног такмичења.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести