Обезбеђена средства за наставак изградње канализације у Елемиру

ЕЛЕМИР: Радове на изградњи канализације у Елемиру, у делу улица Тозе Марковића и Здравка Челара, јуче је обишао градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима.
1
Фото: Dnevnik.rs

- Било је застоја у претходне две године на градњи фекалне канализације у Елемиру, али су средства за наставак посла коначно обезбеђена и извођачи радова су сада на терену. Из градског буџета обезбеђено је осам милиона динара, а ради се 1.400 метара канализационе мреже - рекао је градоначелник Јањић, најављујући брзо расписивање јавне набавке и за наставак радова на следећем потезу.

Он је подсетио да је градња канализације започета и у другим селима, Ечки, Меленцима, Клеку, Лазареву, Стајићеву и Лукићеву, најавивши да ће добар део радова бити завршен до краја 2019. године.

О техничким детаљима више је говорио в.д. директора ЈКП „Водовод и канализација“ Предраг Бодирога.

- Радове изводи ЈКП „Водовод и канализација“ са партнером, предузећем „Градитељ“ из Новог Сада. Све тече по предвиђеној динамици, радови се изводе на „Сливу 7“ и верујем да ће бити брзо завршени. Након тога следе радови на „Сливу 8“. Сада је покривеност канализационом мрежом у насељу око 75 посто - каже Бодирога.

Ово је један од капиталних пројеката који се реализује у Елемиру, истакао је председник Савета Месне заједнице Елемир Марко Ковачевић.

- Наш циљ за наредни период је да се канализација у потпуности заврши и да сви грађани добију прилику да се прикључе на мрежу, чиме им обезбеђујемо услове за квалитетан живот на селу – нагласио је Ковачевић, подсећајући да Елемир има самодопринос из којег се финансирају и други мањи пројекти.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести