Обнова кружне раскрснице код Арадца

ЗРЕЊАНИН: Реконструкција дела пута Зрењанин - Нови Сад, у дужини од 24 километра је завршена, и саобраћај се одвија без проласка кроз Жабаљ, али на овој деоници у наредном периоду биће још радова.
Rekonstrukcija dela puta Zrenjanin - Novi Sad  foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је „Дневнику” речено у Јавном предузећу „Путеви Србије”, један од најважнијих послова биће реконструкција кружне раскрснице код Арадца. Како је наведено, неопходно је у овој раскрсници исправити лош угао укрштања са главним путем, чиме ће се унапредити безбедност саобраћаја.

Такође, још ће се радити и на завршетку три површинске раскрснице, а следе и радови на прикључку пољопривредних, односно некатегорисаних путева. Завршиће се и саобраћајна сигнализација и опрема. Радови неће затварати саобраћајницу, али ће се на појединим деоницама возила наизменично пропуштати уз реглацију саобраћаја семафорима.

Раније је саопштено да је вредност радова 762 милиона динара, а пројектом рехабилитације пута, представљеним својевремено у Зрењанину, осим изградње сада завршене кружне раскрснице код Жабља, предвиђена је и изградња проширења, односно аутобуског стајалишта, близу раскрснице, где се и сада возила често заустављају.

Још две мање раскрснице – такозвана стара жабаљска и раскрсница код моста преко Тисе, за скретање на стари Арадачки пут и излетиште, биће побољшане, односно проширене, што ће повећати њихову прегледност, самим тим и безбедност. Одређене измене претрпеће и раскрсница Зрењанин – Арадац, где ће се садашње укрштање под неповољним углом „исправити” на приближно прав угао, што ће допринети повећању безбедности и у зони ове раскрснице.

„Овај пут је од изузетног значаја, не само за две општине него и много шире, јер ће омогућити безбедно путовање али и развој привреде у овом делу Бачке и Баната, као и бољи проток роба и услуга“, каже за „Дневник” градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести