Обновљени спортски терен и фискултурна сала у Инђији и Новом Сланкамену

ИНЂИЈА: Са 13 милиона динара заједничких покрајинских и општинских улагања, обновљена су два објекта спортске инфраструктуре у инђијској општини. Тим поводом покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник општине Владимир Гак обишли су јуче спортски терен у центру Инђије и Основну школу „Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену, где је обновљена фискултурна сала.
e
Фото: https://www.indjija.rs/

На терену у Инђији постављена је нова мултифункционална подлога од полипропилен-кополимера, саниране су бетонске трибине и постављена је ограда.

- Велико је задовољство када видимо да је у Инђији раелизован један овако озбиљан пројекат, који ће омогућити ученицима Основне школе „Петар Кочић“, али и другој деци да се баве спортом - рекао је Баста и додао да овакви терени привлаче децу да се активније укључе у спортске активности.

Баста је нагласио да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписао конкурсе за допринос развоју спорта, спортску инфраструктуру и омладински сектор, те да је за пројекте у тим областима опредељено 70 милиона динара.

- Инђија данас за спорт издваја 175 милиона динара. То је историјски максимум када је реч о улагању у спорт, и не постоји спорт који нема подршку, нити дете са територије Инђије које не може да пронађе спорт којим ће се бавити. Наш циљ је да се што више деце укључи у спорт и да се њиме баве на најбезбеднији начин - казао је председник општине Инђија Владимир

Ученици ОШ „Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену наставу физичког васпитања у новој школској години имају у комплетно обновљеној сали.

Секретар Баста је истакао да је у сарадњи са Општином Инђија, након више од пет деценија од изградње, фискултурна сала у Новом Сланкамену први пут комплетно обновљена. Он је додао да је улагање у школски спорт од суштинске важности за развој деце и омладине.

Председник општине захвалио је на подршци у обнови школске сале, која, како је навео, данас изгледа феноменално, а само шест месеци раније била је небезбедно место за наставу физичког и друге активности.

У сали је постављен нови паркет са исцртаним линијама за више терена, замењене су електроинсталације и расвета, сређени су ходник, справарнице и наставнички кабинет. Опремање сале спортским реквизитима обезбедио је Покрајински секретаријат за спорт и омладину.         

В. Х.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести