Обустава и преусмеравање саобраћаја на путу Ириг – Рума од 7 до 19 сати

Од данас је на снази обустава саобраћаја на државном путу И Б реда број 21, на деоници Ириг - Рума, због радова на појачаном одржавању, саопштено је из ЈП „Путеви Србије.
1
Фото: Dnevnik.rs

Радови ће се изводити у две фазе. Прва фаза, у којој се ради на конструкцији хабајућег слоја, на деоници Ириг– Рума, потрајаће од данас до 15. јула, а саобраћај ће бити обустављен од 7 до 19 часова. Саобраћај ће се преусмеравати за теретна моторна возила чија укупна маса прелази пет тона, на трасу државног пута 2 А реда број 100, Инђија, државном путу 2 Б реда број 126, Путинци, државном путу 1 Б реда број 21 (Рума).

Возила чија је укупна маса мања од пет тона користиће алтернативни путни правац Ириг - државни пут 2 Б реда број 313, Павловачка улица, Улица 15. маја, Улица 15. августа, Улица Иришка, Улица Главна, државни пут 1 Б реда број 21, Рума.

У другој фази која је предвиђена од 8. до 15. јула изводиће се радови на рушењу и изградњи насипа и нове коловозне конструкције на отвореној траси, затим, комплетна санација моста преко потока Јеленци, комплетна санација моста преко железничке пруге и израда свих асфалтних слојева.

Саобраћај ће се за возила ка Новом Саду преусмеравати кроз насеље Рума, Улицом Владимира Назора, Индустријском, Аугуста Цесарца и Главном, до укрштања државног пута 1 Б реда број 21 и државног пута 2 А реда број 126.

Из правца Новог Сада, са државног пута 1 Б реда број 21, Вогањ, саобраћај се преусмерава на трасу државног пута 2 А реда број 120 (Индустријска улица), одакле се, Улицом Владимира Назора враћа поново на државни пут 1 Б реда број 21.

Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом, поручују из ЈП „Путеви Србије”.

Паралелно с већ наведеним радовима, до 15. августа изводиће се радови на појачаном одржавању на државном путу 1 Б реда број 21, деоница Ириг-Рума, нова кружна раскрсница код наплатне станице Рума.

Током извођења ових радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести