Од зрна соли уметничко дело

СРПСКИ ИТЕБЕЈ: Ретки су људи за које важи изрека „шта око види, рука направи” или нацрта или изрезбари, као у случају Радославе Билбије из Српског Итебеја.
д
Фото: Приватна архива

Она украшава, декорише и осликава разне ствари, а пажњу на себе скренула је ових дана када је на друштвеним мрежама објавила слику коју је исцртала уз помоћ зрна кухињске соли.

-Још док сам била мала привлачило ме је све што је у вези са уметношћу. Јако сам лепо цртала и маштала да упишем неку уметничку школу, али живот ме је одвео неким другим путем. Но, уметничко изражавање и даље је важан део мог живота, само у виду хобија. Цртам, украшавам, декоришем, осликавам, резбарим... - каже Радослава Билбија.

Када је реч о њеном последњем раду, насталом уз помоћ зрна кухињске соли, она истиче да је видела на интернету да је тако нешто могуће.

Фото: Приватна архива

- Помислила сам, зашто да не пробам. И тако, уз помоћ чачкалице и картице, исцртала сам слику за 45 минута, док сам пила кафу – уз осмех нам прича Радослава.

Додаје да може звучати нескромно, али она стварно све што види може да пренесе на папир или неку другу подлогу.

-Често видим и нешто што други не виде. Једноставно морам да пробам све што је ново од техника декорисања или украшавања. Сада имам један нови изазов, а то су палачинке са ликовима. Већ бих их направила, али у Српском Итебеју нисам могла да купим прибор који је потребан за тај посао – истиче Радослава Билбија.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести