Одборници у Србобрану сменили директора Дома здравља

​​​​​​​СРБОБРАН: Одборници Скупштине општине Србобран већином гласова разрешили су дужности директорку Дома здравља „Др Ђорђе Бастић” Светлану Рајак.
Srbobran, centar Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Србобран, центар Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

 За вршиоца дужности именован је др Раде Остојић, стоматолог у овој здравственој установи.

Разлог за смену докторке Рајак био је Извештај о стању у примарној здравственој заштити у општини Србобран и Дому здравља, који је поднео др Илија Газепов, члан Општинског већа задужен за здравство. Он је, између осталог, оценио да ова установа није испунила план деловања у последњем кварталу претходне године, део средстава за реализацију усвојених пројеката унапређења квалитета рада остао је неутрошен, а поједини програми који су осмишљени у циљу заштите и контроле здравља грађана, нису спроведени према договореном плану.

Такође, истакао је Газепов, прекинута је и дугогодишња добра сарадња локалне самоуправе и Дома здравља, што је један од главних предуслова за добар рад установе.

Смењена директорка Светлана Рајак одбацила је све оцене тврдећи да је прави узрок смене њена намера да у пословање установе уведе ред и законитост, уз напомену да нема основа да се након три месеца расправља о њеном разрешењу, као ни доказа да је у њеном руковођењу повређен било који закон или оштећена установа.

Љ. М.

 

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести