Одржан Регионални сајам привреде и запошљавања у Новој Пазови

НОВА ПАЗОВА: Регионални сајам привреде, 15. по реду, који је одржан у четвртак и петак у Новој Пазови у оквиру Комплекса спортско рекреативних базена, окупио је више од стотину излагача, предузећа и произвођача, како из старопазовачке општине, тако из целе Србије и региона.
Р. Хаџић
Фото: Р. Хаџић

Заступљене су биле све области привреде, а пратећи садржаји изложбе била су бројна стручна предавања.

Сајам је организован с циљем да понуди не само прилику да посетиоци виде оно што привреда у овом крају има да понуди, него и да постане место окупљања пословних људи и предузетника како би се обезбедила реализација нових пословних замисли и идеја, и остварила нова улагања у привреду Срема.

Део излагачког програма обухвато је садржаје из металне и пластичне галантерије, прераде дрвета, хемијске индустрије, ИТ опреме, грађевинарства, текстила, обуће, прехрамбене индустрије, механизације, пољопривреде, туризма и угоститељства.

Посетиоци су имали прилику да се упознају са пољопривредним газдинствима, као и произвођачима ракије и малим занатским радњама.

Сајам привреде је отворио покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, рекавши да је општина Стара Пазова већ десет година у првој категорији општина по степену развијености.  Покрајинска влада ће наставити да подржава све активности које се крећу у правцу убрзаног економског развоја Војводине, поручио је Софић и додао је да је овај сајам изузетна прилика да бројни инвеститори који су нашли своје место управо на територији Старе Пазове пронађу нове партнере и унапреде пословање, а самим тим да креирају простор за нова радна места и створе одличан привредни амбијент.

Јуче, током другог дана манифестације, одржан је и Сајам запошљавања на којем су компаније и предузетници из региона понудили на стотине радних места. Маријана Грабић, директорка филијале Националне службе за запошљавање Сремска Митровица рекла је за „Дневник” да су 23 компаније понудиле 800 слободних радних места. 

- Општина Стара Пазова има више од 5.000 послодаваца. На нашој евиденцији има 1.000 незапослених, што значи да на 1.000 становника ове општине само њих 24 тражи посао – рекла је Грабић.

Регионални сајам привреде је организован под покровитељством Општине Стара Пазова и Регионалне привредне коморе Сремског округа, а улаз је био бесплатан.        

Д. К. - С. А. И.

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести