Одзив испод очекивања на бечејском поетском конкурсу

БЕЧЕЈ: Народна библиотека Бечеј је продужила рок за пријављивање на наградни окружни конкурс „Сунце стихова“ за децу узраста од 10 до 15 година на српском и мађарском језику до 18. септембра. Узрок продужавања конкурса је актуелна епидемиолошка ситуација, али и не, баш, очекиван одзив.
1
Фото: Са лањског рада музичког кампа у Народној библиотеци Бечеј

Подсетимо, првобитно је требало до 20. јула послати највише три песме или поеме, уз услов да нису објављене у било којој форми.

-Према одлуци нашег Креативног тима, помера се и датум објављивања резултата конкурса. У овом тренутку још не знам за када и у каквом формату ће бити одржан програм. Додала бих да је одзив младих поета више него скроман. Надамо се да ће почетком школске године уз консултације са својим наставницима интересовање порасти- сазнали смо од директорке Народне библиотеке Бечеј Ђијанте Ловаш.

Актуелна сутуација је стопирала и друге планиране активности током топлог лета.

-Још увек се надамо да ће се поправити епидемиолошка ситуација и да ћемо моћи да организујемо двонедељни музички камп, али без завршног концерта. Рад кампа би почео 20. августа уз све предвиђене мере заштите. Ту немамо проблем са одзивом, јер је интересовање велико, али све зависи од тога да ли ће кризни штаб дозволити групно окупљање- закључује Ђијанта Ловаш.

Иако би актуелни музички камп у организацији Народне библиотеке био трећи, питање је колико ће их пратити срећа.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести