Олдтајмери тутњали севером Бачке

СУБОТИЦА/КАЊИЖА: Удружење љубитеља старих моторних возила Суботице “Олдтајмер” прославило је минулог викенда 20 година постојања, а поводом јубилеја за три дана од петка до недеље времешна возила

 учесника продефиловала су севером Бачке, од Суботице и Палића, преко Хоргоша до Кањиже, где су се на завршетку сусрета учесници представили у Народном парку крај Бање Кањиже.

Три дана на окупу су били љубитељи и власници олдтајмера из Србије, Мађарске, Хрватске И дургих земаља из региона. Први део манифестације је одрађен у суботу у Суботици, где је Удружење “Олдтајмер” прославило јубилеј, док је 120  возила у недељу пристигло у кањишки Народни парк, где се представило бројним посетиоцима на завршној манифестацији.

Удружење “Олдтајмер” је прославу овај сусрет поводом јубилеја приредило захваљујући помоћи и подршци Града Суботице и Општине Кањижа.

– Оволико возила олдтајмера још није виђено у Војводини. Можда не неким другим дестинацијама има и већих сусрета али ово је до сада највећи скуп. Људи долазе да се диве овим јединственим примерцима и савршеним моделима старих возила, који се могу видети само на филмовима и понекад, када наш караван дође у посету – каже председник “Олдатјмера” Томислав Видаковић.

Неколицина ентузијаста, љубитеља старих возила се организовало о у септембру 1996. године основало Удружење “Олдтајмер”, а Видаковић поносно истиче да је сада на окупу 65 активних чланова, власника времешних моторних возила.

- Успели смо до сада да сачувамо преко 200 времешних возила – наглашава Видаковић. – Нису баш сви рестаурирани али радимо на томе, али битно је да су сачувана и да ће у догледно време бити обновљени па ће се моћи видети на манифестацијама које приређујемо.

Он објашњава да је рестаурација и одржавање старих возила је захтеван хоби.
– Без обзира колико успемо да пронађемо старе аутомобиле, они се морају рестаурирати, поготово када стоје дуги низ година, а често се дешава да су то готово кршеви спашени са отпада у које треба уложити доста труда и средстава, да би времешна возила доживала своју нову младост и промоцију на сусретима. Ми то волимо и не жалимо се ако треба улагати труд и новац, а поносни смо када времешна возила успемо да спасемо од заборава – закључуј Томислав Видаковић.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести