Опремљен диспанзер за жене у Кикинди

КИКИНДА: Локална самоуправа Кикинде за опремање и реконструкцију дела Диспанзера за жене, који се од средине марта налази у згради Медицине рада издвојила је 750.000 динара.
Град Кикинда/ Посета градоначелника Павла Маркова Дому здравља 
Фото: Град Кикинда/ Посета градоначелника Павла Маркова Дому здравља 

Пола милиона динара је утрошено је за куповину модерног гинеколошког стола, који је доступан и женама са инвалидитетом, док је са 250.000 динара финансирано проширење терасе у дворишту, како би се направио посебан улаз за пацијенткиње.

Директорка Дома здравља Кикинда др Биљана Марковић, навела је да у Диспанзеру за жене предстоје још радови на замена плочица.

- Ова служба је на почетку пандемије коронавируса, у року од само пет сати, пресељена из Опште болнице. Морам да нагласим да је ово трајно решење, што значи да се Диспанзер за жене више неће враћати у болницу. Заједно са локалном самоуправом тражимо решење да једну службу изместимо из овог простора, а верујем да, као и увек, можемо да рачунамо на њихову подршку - поручила је др Биљана Марковић.

Градоначелник Кикинде Павле Марков, након обиласка ове установе, нагласио је да се локална самоуправа труди да здравствене службе раде што боље и ефикасније.

- Ово је још један корак у циљу стварања услова за што квалитетније пружање здравствене заштите . Свесни смо чињенице да запослени у Хитној служби раде 24 сата и да им је неопходна адекватна одећа, па смо им овом приликом донирали 100 мајица - рекао је Марков.

Он се осврнуо и на претходна улагања у Дом здравља, која се односе на реконструкцију Школског и Дечијег диспанзера.

- Отворене су и две нове педијатријске амбуланте у Микронасељу и код вртића „Колибри“. Значајно је обновљен и возни парк. У претходном периоду, купљено је седам возила, од којих највише за потребе Хитне службе - навео је Марков.      

М. Митровић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести