ОПРЕЗ НА ПРУЖНИМ ПРЕЛАЗИМА У кућицама нема никог да спусти рампу

ОЏАЦИ: Због измена које је током ванредног стања увело Акционарско друштво за управљање јавном железничком инфраструктуром „Инфраструктуре железнице Србије”, на регионалној прузи Нови Сад  – Богојево, Општина Оџаци упозорила је грађане.
д
Фото: Dnevnik.rs

Како је редукован саобраћај возова током трајања ванредног стања, измењено је и поседање путних прелаза од стране запослених који регулишу рампе.

„Возачима се саветује повећана опрезност јер путни прелази неће бити поседнути од стране железничких радника који рукују уређајем путног прелаза, али одвијање саобраћаја неће бити угрожено јер ће управљач железничке инфраструктуре организовати железнички саобраћај по процедури као да је уређај путног прелаза у квару, односно, сваки воз ће се зауставити испред предметног путног прелаза”, наводи се у саопштењу.

То важи за путни прелаз код Раткова, на излазу у правцу Селенче, који ће непрекидно, 24 сата дневно, бити без присуства радника који контролишу уређај. У Оџацима путни прелаз на излазу у правцу Бачког Грачаца, биће непоседнут од 16 до 07 сати. Оџаци Калварија, путни прелаз на излазу у правцу Српског Милетића и Сомбора, биће непоседнут непрекидно.

У Каравукову путни прелази на укрштању железничке пруге и атарских путева на којима постоје семафорски знаци- трептачи биће непоседнути радним данима од 15 - 07, а викендом и празником непрекидно. У Богојеву ће, такође, путни прелази бити непрекидно без запослених који иначе контролишу.

В. Х.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести