Општина Ада помаже цивилним организацијама: За реновирање 15 милиона динара

АДА: Из општинске касе Аде ове године издвојена су средства за реновирање, адаптацију и опремање објеката у којима своју делатност обављају цивилне организације и удружења.
ada civilne
Фото: Општина Ада

За ту сврху је на расписаном конкурсу подељено 15 милиона динара за 14 цивилних организација.

На потписивању уговора за коришћење ових средстава представнике цивилних организација и удружења је поздравио председник општине Золтан Билицки, и у обраћању је нагласио, да је циљ локалне самоуправе расписивањем овог конкурса био, да цивилне организације још дуго година могу да функционишу у адекватним и пријатним условима.

На територији општине Ада функционише велики број цивилних организација и удружења, а међу њима има и оних, који раде већ десетак и више година.

- Ове организације окупљају више стотина деце, младих и одраслих свих генерација, чиме јачају заједништво, негују традиције и пружају чланству пријатан и користан боравак. За њихов опстанак није увек довољна финансијска подршка чланства и добрих људи, потребе су веће, нарочито кад се ради о одржавању или реновирању зграда где су им седишта и где спроводе разноврсне активности. Локална самоуправа општине Ада сваке године расписује конкурс за суфинансирање њихових програма, али ове године су створени услови да се путем конкурса доделе новчана средства за  реновирање, адаптацију и опремање објеката у којима раде - каже председник општине Золтан Билицки.

М. Мр.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести