Општина Опово поделила 20 шпорета за кување и грејање најугроженијим становницима

ОПОВО: Као и већина локалних самоуправа Општина Опово већ је поделила помоћ у виду огрева, али је отишла и корак даље набављајући шпорете за најугроженије становнике.
1
Фото: Глас Опова

Спроводећи акцију у оквиру активне социјалне политике на територији општине расписали су конкурс и тако набавили и поделили 20 шпорета за грејање и кување. Ова акција је финансирана из општинског буџета. 

Локална самоуправа је формирала стручну комисију која је извршила бодовање и направила ранг листу. Да би се уверили како акција протиче, сам чин поделе шпорета породицама у Сефкерину, Опову и Баранди пратили су председник општине Опово Милош Марков и други функционери локалне самоуправе. Председник општине је истакао овај конкурс и пројекат као пример добре праксе који ће вероватно бити реализован и у наредним годинама у оквиру активне социјалне политике локалне самоуправе.

- Ово је један од програма које наша локална самоуправа спроводи у оквиру програма социјалне заштите. Једна новина коју смо почели прошле године и која се показала као оправдана јер наши суграђани имају потребу и за заменом шпорета, а не само за помоћ у огреву коју већ традиционално радимо годинама уназад. Видели смо да заиста имају проблем, да су им шпорети дотрајали, застарели и желели смо да помогнемо на овај начин. Прошле године смо увели то као пилот програм подржали 20 породица  и ове године поново издвојили средства и набавили још 20 шпорета који ће бити подељени нашим суграђанима у сва четири насељена места. Ми као локална самоуправа уз све послове које радимо, не смемо да заборавимо тај социјални аспект наше локалне заједнице, а то је да будемо хумани једни према другима и помажемо кад год је могуће и овај део посла је део који мене изузетно чини срећним - изјавио је Милош Марков.

Наредних дана ће радници ЈП „Младост” Опово наставити поделу шпорета домаћинствима у селу Сакуле.  В. Х. 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести