Општина Пећинци: Летовање у Херцег Новом за најбоље ђаке

ПЕЋИНЦИ: Педесет двоје најбољих основаца и средњошколаца са територије општине Пећинци отпутовали су на летовање у Херцег Нови, које већ седму годину организује Спортски савез „Развој спортова”, а финансира пећиначка локална самоуправа.
herceg novi
Фото: pixabay.com

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић испратио је децу на пут, подсетивши да је ово само један од начина да се подржи образовање и усмеравање деце на стицање знања и спортске активности.

- Прошле године је изостало наградно летовање због епидемије корона вируса, али ове године настављамо тамо где смо стали. Почели су да раде и пећиначки базени, где сви одлични ученици са територије наше општине имају бесплатан улаз током читаве купалишне сезоне, а наредних дана почиње и бесплатна школа пливања. Циљ нам је да сву децу која се током школске године труде и вредно раде на крају и наградимо, као и да управо она буду пример другој деци – рекао је Ђокић.

Са децом су на десетодневно путовање на море отишла три пратиоца и педијатар пећиначког Дома здравља. Средњошколка Јулијана Андрић из Пећинаца одлична ученица и одбојкашица, а вели да је свака награда подстиче на постизање што бољих резултата не само у школи и спорту, него и уопште у животу. Да ће се и следеће године потрудити да се нађу међу награђенима за бесплатно летовање, сагласан је и њег друг Алекса Вукић из Пећинаца који је наградно путовање заслужио на основу постигнутих резултата на школским такмичењима из историје.

В. Х.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести