Општина Житиште доделила новац спортским клубовима

ЖИТИШТЕ: Фудбалски клубови „Јединство” из Банатаског Карађорђева и „Бегеј” из Житишта добили су по 1,2 милиона динара на конкурсу за суфинансирање годишњих програма из области спорта, који је расписала Општина Житиште.
s
Фото: Приватна архива

Оба ова клуба такмиче се у Војвођанској лиги „Исток“. Фудбалери „Јединства” и ове године бележе сјајне резултате. После 15 одиграних кола, јесењи део првенства су завршили први на табели, са 32 бода, и укупно десет победа. „Бегеј”  заузима десето место на табели, са 20 освојених бодова.

Општина Житиште је за суфинасирање рада спортских клубова са своје територије ове године определила близу 8,7 милиона динара. Средства је добило укупно 18 спортских клубова и удружења. 

Кошаркашком клубу „Свети Ђорђе”  додељено је милион динара из општинског буyета. Кошаркаши  се такмиче у Првој регионалној лиги Север – група А, и тренутно заузимају треће место на табели, са 18 бодова, три мање од првопласираног „Yокера” из Сомбора.

По 800.000 динара на истом конкурсу добили су ФК „Напредак” из Честерега и КК „Карађорђево” из Банатског Карађорђева.

Одбојкашки клуб „Херцеговина” из Равног Тополовца и Женски одбојкашки клуб из Житишта могу да рачунају на по 450.000 динара, а 400.000 динара је додељено Клубу борилачких спортова „Спартанац”.

По 300.000 динара добили су фудбалски клубови из Равног Тополовца, Банатског Двора, Српског Итебеја, Хетина, Међе, као и „Подргмеч” из Житишта, и yудо удружење „Банат”. Женски одбојкашки клуб  из Банатског Двора добио је на конкурсу 150.000 динара, а најмање средстава, по 70.000 динара, додељено је стрељачким дружинама из Житишта и Банатског Двора.

Општинско веће је донело решење и да се Спортском савезу општине Житиште додели 4,5 милиона динара.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести