Општинска смотра рецитатора у Бечеју одржана први пут у онлајн издању

БЕЧЕЈ: Традиционална Општинска смотра рецитатора први пут је одржана у онлајн издању. Одазвала су се 32 такмичара у три узрасне категорије. По обичају, најмасовнији су били млађи основци, јер се пријавио 21 рецитатор узраста од првог дочетвртог разреда, деветоро их је било у конкуренцији од петог до осмог, а само две ученице из средње школе.
becej smotra
Фото: Жири смотре рецитатора, фото: Општина Бечеј

- Лане смо редовно одржали Општинску смотру, али се, због пандемије коронавируса, није одржала Зонска, а самим тим ни Покрајинска. Ове године је кренуло онлајн издање. Снимке најуспешнијих шаљемо у Бач, где ће жири наше Зонске смотре 14. априла све прегледати и одлучити коће на Покрајинску смотру, рекла нам је директорка Народне библиотеке Бечеј Ђијанта Ловаш.

Жири Општинске смотре прегледао је снимке у Народној библиотеци Бечеј и одлучио да у средњошколској конкуренцији кандидаткиње нису испуниле критеријуме, те Бечеј неће имати своје представнике у овој узрасној категорији. У конкуренцији млађих основаца визу за Зонску смотру извадили су Тијана Вукас, Амадеа Ловаш и Ема Петровић, а у нешто старијем узрасту основаца Флориан Батори, Евелин Деак и Агнеш Мужљаи.   

В. Јанков

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести