Општој болници Вршац 40,5 милиона динара

ВРШАЦ: Општа болница Вршац добила је скоро 40,5 милиона динара за набавку нове опреме преко Јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство, намењеног за финансирање изградње, одржавања и опремања здравствених установа у 2022. години.
д
Фото: eVrsac

Од добијеног новца биће набављена бројна опрема, међу којом су радиографско флуороскопски апарат, електрохируршка јединица, ултразвучни колор доплер апарат и кардиотокограф (ЦТГ) за потребе гинекологије и акушерства, опрема за парну котларницу, два сета за коронарну јединицу, инструментаријум за артроскопску хирургију, четири медицинска аспиратора, светлосни биолошки микроскоп за микробиолошку дијагностику, лапароскопски инструментаријум за хирургију и гинекологију, машина за прање, дезинфекцију и сушење инструмената, опрема за физикалну медицину и рехабилитацију, као и опрема за одељење за припрему и кување хране.

- Настављамо са интензивним занављањем опреме у Општој болници Вршац. Само у претходне две године уложено је више од 160 милиона динара у најсавременију опрему, што нам омогућава да нашим суграђанима пружимо најквалитетнију медицинску услугу. У току ове године, Општа болница Вршац ће набавити и ЦТ уређај (скенер), што ће знатно унапредити дијагностику у нашој установи - истакао је директор Опште болнице Вршац др Ивана Ивановића.

Л. Р.

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести