Осам породица добило по 300.000 динара од Града Панчева

ПАНЧЕВО: На територији Града Панчева живи осам породица које имају тројке, а градоначелник Александар Стевановић недавно их је све угостио у Градској кући и том приликом им уручио по 300.000 динара, односно 100.000 динара по детету. Реч је о традиционалној финансијској подршци Града Панчева. 
10 Pancevo trojke
Фото: Град Панчево

- У 2021. години за ову намену су из буyета Града Панчева исплаћена средства у укупном износу од 2,4 милиона динара, односно свакој од наведених породица у износу од 300.000 динара - објаснио је градоначелник Стевановић. - Као и сваке године, уприличили смо пријем породицама са тројкама и ово је један од најлепших догађаја и мојих дужности као градоначелника. Трудимо се да породицама са тројкама помогнемо, олакшамо и смањимо бригу око најнеопходнијих потреба. Помоћ родитељима је део системске борбе за повећање наталитета. Град Панчево ће и даље настојати да предузима и друге мере популационе политике како би се родитељи подстакли на проширење породице. Ми сваке године определимо и више новца за тројке и надамо се да ће их бити још.

Одлуком о финансијској подршци породици са децом утврђено је право на једнократну новчану помоћ мајкама за случај рођења тројки и четворки, коју добијају сваке године све док им деца не напуне 18 година, што подразумева сваке школске године и набавку уyбеника и школског прибора, почев од пет и по година живота деце, односно од похађања обавезног припремног предшколског програма, до завршне године редовног средњег образовања деце, не старије од 19 година.       Л. Р.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести