Отвара се Центар за ментално здравље у Панчеву

ПАНЧЕВО: Центр за ментално здравље ускоро ће бити отворен у Панчеву у Улици Димитрија Туцовића 14.
д
Фото: РТВ Панчево

Реч је о организационој јединици Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин”, а која ће почети са радом у мају. У току су адаптација и опремање просторија у вредности од 11 милиона динара, а Градска управа Панчево припремила је комплетну пројектну документацију и овој здравственој установи уступила објекат поменутој улици.

- Морамо да се захвалимо пре свега Градској управи која је препознала потребу формирања Центра за ментално здравље и заштиту лица са менталним сметњама у заједници, што је огроман реформски процес који подржава Влада Србије и Министарство здравља и где ћемо ми имати простор за рад у једном мултисекторском, мултидисциплинарној делатности из области лечења, препознавања, промоције и даљег унапређења менталног здравља - наводи др Јованка Петровић, в.д. директора Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“.

У Центру ће радити стручни тим из ковинске  болнице који чине лекар психијатар, психолог, социјални радник, дефектолог, медицинске сесте и радни терапеут. Новина у раду ковинске болнице је и Одељење за форензику.

Осим за уређење и опремање Центра за ментално здравље у Панчеву, из сопствених средстава ковинска болница финансира и реконструкцију неколико објеката у свом комплексу. Редовно учествује и на конкурсима које расписују ресорни Покрајински секретаријат и Министарство здравља.

Л. Р.

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести