Отворен реновирани скејт парк у Сомбору

СОМБОР: Мада је приликом својевремене изградње изазвао спорења у овдашњој јавности, пре свега због великих тро­шкова обезбеђених из пореског динара, реконструкцију и нови почетак рада сомборског скејт парка деца и млади овог града су дочекали са одобравањем.
д
Фото: Dnevnik.rs

После више­ме­сечне паузе, прилика да се први пут опробају у вештинама екстремних спортова на реконструисаним стазама и рампама указала се током протеклог викенда, па је, захваљујући лепом времену, и посета била аде­кватна, не­сумњиво додатно подстакнута готово двомесечним огра­ни­чењем кретања свих грађана услед ванредног стања иза­званог пандемијом короонавируса.

Тако су отварање реновираног скејт парк на Првомајском булевару са радошћу дочекала многобројна сомборска деца, која су већ првог дана својим скејтбордовима, бициклима, ролерима и тротинетима до­ш­ла да се возе на новим справама. А уживање је било тим веће јер су дотрајале справе замењене новим, које на истој површини парка пружају више могућности за возаче, а поред вожње скејта, парк је прилагођен и за вожњу ролера и такозваних БМЏ бицикала.

Да би званично отварање реновираног скејт парка било што интересантније постарали су се и из локалне самоуправе која је и иницирала обнову парка па су присутни имали прилику да виде перформансе искусних возача скејта, ролера и БМЏ-а који нису њихови суграђани.

Тако је и Роберт Галко из Новог Сада, који се бави екстремном вожњом БМЏ бицикла пет година, након изведених бравура на дво­точкашу рекао да је сомборски скејт парк несумњиво добар и

безбедан за децу, изграђен по савременим европским стандардима, уз препоруку свим почетницима да обавезно користе кациге и штитнике.

Реновирани скејт парк испробао је и искусни возач Лука Морача из Новог Сада који скејт вози чак 30 година, па не треба сумњати у његову оцену да је сјајно што Сомбор има један овакав парк где деца и омладина могу да долазе сваки дан да се баве спортом.

Отварању скејт парка присуствовала је и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, која је рекла да је лане осмишљени план обнове скејт парка започет са реализацијом у децембру, када су склоњене оштећене справе.

- Постављање је планирано током ове године, управо да бисмо добили један мало другачији, измењен простор. Скејт парк више не подразумева само адекватан простор за оне који возе скејт, него и БМЏ-еве, ролере. Надамо се да ће многа деца и млади наћи своје место управо на овом терену - рекла је градоначелница Голубовић уз најаву које је и својеврсно обећање да је поред скејт парка у плану да се направи и један терен за баскет намењен за оне који се рекреативно баве кошарком.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести