Отворена Академија омладинског предузетништва

ВРШАЦ: У Вршцу је данас отворена Академија омладинског предузетништва (АОП), манифестација која окупља младе људе који желе да се покрену, створе и унапреде свој посао или идеју, и желе да уче од најбољих.
1
Фото: Tanjug

Како је саопштио АОП, реч је о програму пословне едукације за младе из Србије, а који је окупио своју прву генерацију полазника и који ће се одржавати једном годишње и наставити да окупља младе предузетнике из Србије који се својим идејама истичу.

Академију омладинског предузетништва организује Асоцијација за афирмацију културе, а финансира Министарство омладине и спорта, уз подршку Амбасаде Данске.

АОП је бесплатан семинар, који ове године обухвата пет дана боравка у Вршцу, током којих ће млади људи из различитих градова Србије од еминентних предавача имати прилику да стекну конкретна знања из области писања и осмишљавања бизнис плана, истраживања тржишта, маркетинга и промоције, основа пословања, правног оквира пословања, финансија, праћења токова трошкова и прихода, инвестирања, финансијских анализа, почетног капитала и презентовања пословних идеја.

"Ентузијазам и амбиција су од великог значаја за сваког предузетника, али слушање људи и разумевање њихових потреба је велики део успеха сваког успешног предузетника. Због тога, одвојите време и саслушајте своје запослене. Чак и ако имате једног запосленог, нека се глас те особе чује. То ће се засигурно одразити на даљу посвећеност коју ће показивати у послу", поручио је на свечаном отварању Андерс Кристијан Хоуард, амбасадор Данске у Србији, и додао га АОП 2019 подсећа на сличне пројекте за младе људе који се успешно спроводе у Данској.

"У Министарству омладине и спорта смо веома срећни кад видимо пројекте који су усмерени ка едукацији и повећању запошљивости младих.Такође, веома је важно видети и резултат оваквих пројеката, који неће доћи брзо, тај резултат ће тек донети нове генерације са којима се ради кроз овакве пројекте“, истакао је Дарко Станић, државни секретар у Министарству омладини и спорта.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести