Отворена изложба у Беочину: Православни свет оком камере

БЕОЧИН: Међународна изложба фотографија „Православље на интернету”, 14. по реду, отворена је у холу Дома културе у Беочину, уз покровитељство Општине Беочин, а у организацији Друштва љубитеља фотографије филмских и видео остварења „Беофото”.
1
Фото: Оља Симовић

Ова изложба организује се у част Светог исповедника Варнаве хвостанског и беочинског о чему је пред званицама говорио и парох беочински презвитер Милош Маријанац, док је изложбу свечано отворио председник Месне заједнице Беочин Срђан Степанов.

Фотографија под називом „Богојављање”- пливање за часни крст коју је снимила Оља Симовић из Рашке проглашена је најбољом на овогодишњем конкурсу. Друга награда припала је Владимиру Сајапину из Русије, док је трећу освојио Сретен Пантелић из Ваљева. Похвале су заслужили Сузана Галић из Обреновца, Ивана Лукић из Велике Хоче и Биљана Латиновић из Босне и Херцеговине.

Награду „Сава Драгојловић” коју додељује жири организатора изложбе за најбољу фотографију домаћег аутора освојио је Милинко Радосављевић из Београда.

Најбољу колекцију фотографија за конкурс послао је Слободан Чавић из Шимановаца, други је Алексеј Литјагов из Русије, а трећа је Ана Дуниковски Дмитрук из Пољске. За колекцију фотографија похвале су добили Доминика Ковачевић из Пољске, Милош Караклић из Севојна и Војислав Луковић из Београда.

Награђенима су признања уручили Душан Живкић испред жирија и потпредседник Друштва „Беофото” Зоран Живковић. На конкурс је стигло 357 фотографија 80 аутора, из Русије, Северне Македоније, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Пољске и 28 градова Србије. Жири је прихватио 163 фотографије 67 аутора.

Програм отварања употпунили су и најмлађи чланови црквеног хора при храму Светог Василија Острошког Чудотворца у Беочину, којим је дириговала вероучитељица Јевгенија Којић. Помоћ у организацији изложбе као и претходних година Друшто „Беофото” добило је од чланица Удружења жена „Фрушкогорски цвет” из Беочин Села.

М. Стакић

Фото: Друштво Беофото

Пројекат „Беочинска хроника” реализује ДВП Дигитал, а суфинансира Општина Беочин. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести