Отворене Спортски игре младих у Кикинди

КИКИНДА: Паљењем пламена пријатељства и бакље, коју је донео Огњен Угрешић, на теренима СЦ Језеро у Кикинди, отворене су Спортске игре младих (СИМ).
в
Фото: Град Кикинда

Пре надметања, у женској одбојци и фудбалу, у име спортиста заклетву је положио Вања Радулашки.

Градоначелнику Кикинде Николи Лукачу уручена је златна повеља  Спортских игара младих, а он је свим учесницима поручио да је важно да негују спортски дух, али и да истовремено науче и да прихвате пораз. - Част је и задовољство да у нашем граду угостим караван Дунав осигурања Спортских игара младих. Ово је шести пут да наша деца буду део ове манифестације. Најважније је да другарство победи, а главни мотив и циљ је да се деца друже, да се играју, да стекну нове пријатеље. Наша Кикинда препознатљива је као град спорта тако да ће локална самоуправа и у наредном периоду подржавати децу која се баве спортом. Плакета коју сам добио је мотив више да подржим ову манифестацију. С обзиром на то да сам спортиста, трудићу се да спорт у нашем граду достигне виши ниво- рекао је Лукач.

Фото: Град Кикинда

Председница Дунав осигурања СИМ Ивана Јовановић нагласила је да караван спорта и пријатељства увек радо долази у Кикинду.  - Кикинда је за Дунав осигурање Спортске игре младих нешто посебно, с обзиром да су наши велики успеси почели управо у овом граду. Успели смо у томе да будемо набоља организација у Србији и да афирмишемо ову манифестацију. Свечана церемонија отварања је изостала јер се придржавамо свих прописаних мера заштите. Кикинда је последњи град учесник нашег каравана пријатељства и радости – казала је Јовановић. Јелена Крвопић, кооориднаторка СИМ за Кикинду је подсетила да су по укидању ванредног стања у овом граду одржане квалификације за тенис, стони тенис и шах, да су сада на програму женска одбојка и фудбал, а прваци ће стећи услов за учешће на државном такмичењу које ће се  одржати предстојећа три викенда у Брзећи. Све трошкове одласка спортиста на државно такмичење сноси Град Кикинда. На државном такмичењу право да учествује стекло је 16 такмичара из Кикинде. Свечаности отварања СИМ у Кикинди присуствовали су Драган Пецарски, члан Градског већа за спорт и омладину и Милена Живков, чланица Градског већа за културу и образовање.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5465
Најновије вести