Паланачки основци се такмичили у познавању саобраћаја

БАЧКА ПАЛАНКА:  Од 2012. године Савет за безбедност саобраћаја општине Бачка Паланка организује општинско такмичење ученика основних школа у познавању саобраћаја.
Petoro najboljih dobilo bicikle Foto: Dnevnik.rs
Фото: Петоро најбољих добило бицикле Фото: Дневник.рс

Прошлог викенда у центру вароши, а у пешачкој зони града пред бројном публиком и навијачима надметало се стотинак ученика 10 основних школа. У теоретском и практичном делу, вожњи бицикла на полигону, такмичили су се ученици од четвртог до осмог разреда, а ученици трећег разреда учествовали су ван конкуренције, односно припремали су се за такмичење које ће се идуће године трећег викенда септембра, поново одржати. - Учестовале су све основне школе, екипу су чиниле један дечак и једна девојчица, али на крају свако се такмичио за себе - рекао је Милорад Париповић, председника Савета за безбедност саобраћаја. - Поред теорије малишани су морали да прикажу вештине и активности као учесници у саобраћају. Да није било лако говори и податак да су испуњавали тестове из овдашњих ауто- школа. Сврха такмичења је стицање знања у саобраћају, а одлучили смо да победницима у свакој категорији доделимо по један бицикл, другопласиранима пет ваучера за куповину школског материјала у вредности 5.000 динара, а трећепласиранима у вредности од по 3.000 динара. Победници добијају бицикле, али мора један дан да буде у школи одакле је ученик дошао и да на њему пише ко је и због чега освојио ову награду. До сада је, а то значи седам година уназад, Савет за безбеност, односно локална самоуправа на овај начин доделила 45 бицикала.

Овога пута прва три места у конкуренцији ученика четвртих разреда освојили су Лана Капелан, Немања Ђукановић, Вук Војновић. Код петих разреда Борис Тривуновић, Бојан Проле, Милица Гаћеша, шестих резреда Сергеј Дејановић, Јана Велемир, Лана Нештицки, седми разреди Ђорђе Величковић, Лена Вуковић, Симеона Кузмановић, осми разреди Алекса Ивић, Милан Павловић, Петар Тасић, а најспретнији на полигону без негативних поена био је Матеја Петржљан.

М. Суџум

 

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести