Паланчани већ планирају летовање: Тражени Египат, Турска, Грчка...

БАЧКА ПАЛАНКА: Лето се можда, бар по тренутним температурама, чини релативно далеко, али много је оних који су већ испланирали где ће провести годишњи одмор.
w
Фото: Pixabay.com

Ране резервације често значе и попусте на аранжмане, што су и многи Бачкопаланчани искористили како би резервисали одморе на омиљеним дестинацијама.

Како су нам рекли у туристичкој агенцији „МК травел”, интересовање за путовања током предстојећег лета је поприлично велико. Многи су одлучили да искористе попусте које су нудили организатори током Сајма туризма, а који су били од 10 па до чак 45 одсто. Остали још увек разматрају понуде, а неки ће се одлучити за популарне лест минит аранжмане и без много припреме, у кратком року и по нижој цени, упутити се на неку егзотичну дестинацију. У агенцији „МК травел” истичу да је највеће интересовање Паланчана за летовалиштима у Египту, Турској, Грчкој и Тунису, као и за хрватским приморјем на којем многи већ годинама проводе летњи одмор. Додају и да је претходна година била једна од најбољих у последње време, јер се велики број људи одлучио да оде на неко путовање током летњих месеци, поготово јер многи нису путовали током 2020. и 2021. године. Треба додати и да талас поскупљења који је захватио скоро све сфере живота, утиче и на прогнозе успеха предстојеће туристичке сезоне. Иако се људи доста интересују и распитују, у туристичким агенцијама сматрају да ће чињеница да су цене појединих туристичких аранжмана порасле за до 30 посто, ипак утицати на крајње одлуке клијента и на сам успех сезоне.

Поред летњих одмора, Бачкопаланчани воле да искористе викенде и слободне дане за краће излете до неких од оближњих градова у иностранству. Некада у сопственој организацији, некада путем организованих излета, становници ове варошице радо проведу дан или два у Темишвару, Будимпешти, Сегедину или Сарајеву, који су међу најомиљенијим дестинацијама за краћа путовања.       

Т. Пачић

 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести