ПАНЧЕВАЧКИ КЕЈ БИЋЕ БОГАТИЈИ ЗА 300 САДНИЦА Крај Тамиша преовлађује јасен

ПАНЧЕВО: У оквиру пројекта пошумљавања, а у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета, панчевачко ЈКП „Зеленило” је уз подршку Града Панчева и Министарства заштите животне средине започело садњу лишћарских садница дуж кеја на Тамишу.
1
Фото: ЈКП Зеленило Панчево

Директор тог предузећа Данило Бјелица казао је да је, ради што ефикасније реализације пројекта, ангажован велики број радника, који ће у наредним недељама посадити 300 одраслих „школованих“ садница. 

– Старост лишћара је од осам до дванаест година, у зависности од врсте, док је тежина саднице око 300 килограма. Највећи број садница биће посађен дуж шеталишта уз саму реку, будући да је ту ниво подземних вода висок, те је самим тим и избор врста за садњу сужен. Услови конкурса су подразумевали садњу аутохтоних врста дрвећа, тако да ће простор оплеменити највише јасен, али у малом проценту и храст лужњак – казао је Бјелица, додајући да ће уз шеталиште на насипу бити посађени јавори. 

Завршетак садње на кеју планиран је до краја ове године, каже Бјелица, а континуитет радова ће зависити од временских услова.

И. Ба. 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести