Парк на два и по хектара у центру Руског Села

РУСКО СЕЛО: На простору од два и по хектара у центру Руског Села етапно се уређује парк уз школску шуму која је прошле зиме заснована садњом 200 садница.
Grad Kikinda izdvaja 30 miliona dinara za ovaj projekat  Foto:Grad Kikinda
Фото: Град Кикинда издваја 30 милиона динара за овај пројекат  Фото:Град Кикинда

Прва фаза обухватила је израду колског друма до сеоског бунара, а уређена је и трим стаза. Председник Месне заједнице Руско Село Душан Марјановић, приликом обиласка радова заједно са чланом Градског већа Кикинде за ресор екологије Стеваном Иличићем, објаснио је да ће се наредне године трим стаза насути малчом, као и седам паркирних места и прилаз овој зеленој оази.

У Руском Селу планирају да до краја године поставе натпис назива места, по угледу на натпис града Кикинде код новог кружног тога, на улазу у Кикинду из правца Зрењанина.  - За наредну годину остављамо инсталирање два игралишта за децу, као и теретане на отвореном. Справе за једно дечје игралиште већ су нам испоручене. Досад је у овај пројекат уложено нешто више од седам милиона динара, док је идејним решењем уређења овог комплекса планирано улагање од 30 милиона динара - прецизирао је Марјановић.

Ово капитално улагање на уређењу парка у центру Руслог Села финансира се средствима из буyета Града Кикинде.

У садњи школске шуме учествовали су ђаци и просветни радници ОШ „Глигорије Попов” и она је уз зелене оазе подигнуте у Сајану, Банатској Тополи, Иђошу, Новим Козарцима и Кикинди шеста на подручју Града Кикинде. Члан Градског већа Кикинде Стеван Иличић, најавио је да је до краја године у плану и формирање школске шуме у Накову, као и други послови на заштити животне средине.

- На основу пројеката који смо добили од ресорног министарства, на потезу од Мокрина до Падеја засадићемо више од 15.000 садница. За тај еколошки посао опредељено је 12 милиона динара - рекао је Иличић.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести