Пет насеља у Зрењанину добиће 19 километара мреже

ЗРЕЊАНИН: Израдом техничке документације за реконструкцију око 19 километара водоводне мреже у пет насеља у Зрењанину, започета је прва фаза реконструкције водоводне мреже у овом граду.
vodovod radovi
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Израда документације поверена је ЈКП “Водовод и канализација” из Зрењанина и београдској фирми “Беоексперт дизајн”.

Крајем прошле године, након спроведеног поступка јавне набавке, Град Зрењанин је доделио уговор о изради техничке документације за реконструкцију дела водоводне мреже у дужини од 18 киломезата и 929 метара, групи понуђача. Ту групу чине ЈКП “Водовод и канализација” и “Беоекспер дизајн”, а уговор који је потписан 20. јануара ове године предвиђа израду техничке документације у пет градских насеља: Мала Америка (5.920 метара), Ружа Шулман (1.934 метара), Центар (4.487 метара), Карађорђев трг (3.152 метара) и део Шумице (3.436 метара).

Руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП “Водовод и канализација” Синиша Гајин каже да еј техничком докумнетацијом предвиђена употреба најсавременијих материјала, опрема, као и техничка решења која гарантују квалитет, поузданост и трајност приликом експлоатације и одржавања мреже.

Дужина примарне градске водоводне мреже у Зрењанину је око 300 километара, а у просеку је старија више од 30 година. У насељима Мала Америка и Ружа Шулман водоводна мрежа је стара педесет година, због чега су се насеља нашла међу приоритетима у првој фази реконструкције водоводне мреже.

-Реконструкција водоводне мреже у граду је изузетно обиман , сложен и финансијски захтеван пројекат и истовремено пројекат од изузетног значаја за квалитет целокупног водоснабдевања у граду- наводи Гајин.

Према најавама, након завршетка израде техничке документације и прибављања неопходних дозвола, Град Зрењанин ће отпочети са предвиђеним радовима на реконструкцији водоводне мреже.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3637
Најновије вести