Петровдан прослављен у Банатском Карловцу

БАНАТСКИ КАРЛОВАЦ: Храмовна и слава места Петровдан у Банатском Карловцу обележена је бројним вишедневним културно -  забавним и спортским догађајима.
с
Фото: Р. Јовановић

Било је ту садржаја за све генерације, највише за децу. Ослобођени страха од ковида 19, људи су се зажелели  излазака и веселе атмосфере. Похрлили су на бројне догађаје и трудили се да угосте своју родбину и пријатеље из других места.

Кафићи и кафане са живом или  музиком са разгласа ноћима су тутњали до зоре и није било тежих ексцеса, сем главобоље од мамурлука током десетак дана славља. Многи су то снимали и сада је коментара на претек. Стазе у парку увече су биле прави корзои, шетало се у више колона.

Петровданске свечаности почеле су још 27. јуна фудбалским сусретом ветерана месног Пролетера и београдске Црвене звезде, стадион је био крцат, навијало се за домаће, али и некадашње Звездине асове. На риболовним водама Бели багер било је такмичење за пецароше уз рибљу чорбу, а Саша Перишић је код фазанерије у Делиблатској пешчари организовао такмичење у кувању гулаша и паприкаша, за бројне госте било ловачког гулаша од срнетине.

Фото: Р. Јовановић

Мотораши из клуба Карлсдорф су улицама и путем ка Девојачком бунару тутњали на двоточкашима од 10. јула.Чланице Удружења креативних жена Карловчанке  имале су изложбу рукотворина и старих предмета, а председница Драгица Ђурић похвалила се израдом плетених хоботница за прерано рођене бебе за помоћ у дисању. Ових дана однеће их у Тиршову на поклон. Песници из места широм Србије имали су песничко вече, био је и турнир у брзопотезном шаху.

На дан славе владика банатски Никанор је са свештенством служио свечану литургију у храму. На малом стадиону увече је био наступ домаћих фолклораша и певача из места, Алибунара, Владимировца и Качарева. Славу је Карловчанима честитала председница општине Алибунар Зорана Братић, и похвалила све учеснике у програмима које је организовао Центар за културу општине Алибунар.

Р. Јовановић 

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести