Петровоселски дан овчара

БАЧКО ПЕТРОВО СЕЛО: Удружење одгајивача оваца и коза „Петровоселски ован“ припремило је за данас богат програм на локацији Стрелишта, с леве стране улице која води од Бачког Петровог Села ка Молу.
Gazde u selu imaju ukupno sedam - osam hiljada ovaca Foto: Dnevnik.rs
Фото: Газде у селу имају укупно седам - осам хиљада оваца Фото: Дневник.рс

Свечано отварање манифестације „Петровоселски дан овчара” је у 11 сати, смотра и оцењивање грла потрајаће до 13 сати. За то време ће се крчкати овчији паприкаш у котлићима такмичара кулинара. Како је најавила Моника Ферчик у име организатора, проглашење победника сточарске изложбе и кулинарског такмичења, очекује се око 16 сати.

Ова средина није запоставила овчарство. Претпоставља се да у селу има између седам и осам хиљада оваца, које су, често, на испаши и по удаљенијим банатским пашњацима.

„Наше удружење броји четрдесетак чланова и има између пет и шест хиљада оваца. Значи, има још мештана који могу да нам приступе“,  додаје Моника Ферчик. „На жалост, нисмо стигли да добијемо дозволу да продајемо „бирка паприкаш“ посетиоцима наше манифестације.“

Љубитељи сточарства имаће прилику да се упознају са најлепшим примерцима петровоселских стада, а дегустација чувеног „бирка паприкаша“ биће само у оквиру такмичарских штандова.

        В. Јанков

 

 

EUR/RSD 117.3637
Најновије вести