У Кули отворен нови "Шалтер за предузетнике"

КУЛА: Сектор предузетништва Привредне коморе Србије (ПКС) отворио је у Кули "Шалтер за предузетнике", први ван београдских општина, ради подршке развоју предузетништва, малих и средњих предузећа и њиховог пословног повезивања.
k
Фото: Tanjug/ PKS

То је место где ће сви предузетници са територије кулске општине имати могућност да добију савет, упутство и подршку, наводи се у саопштењу ПКС и додаје да су Прешево и Бујановац следеће општине у којима ће бити отворени шалтери за предузетнике.

Шалтер за предузетнике функционише као one stop shop. То је нефинансијска подршка постојећим предузетницима и онима који намеравају да отворе своја предузећа, рекла је Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

Како додаје, кроз сарадњу са локалним самоуправама у Србији, ПКС жели да на ефикасан начин информише, упознаје и обавештава предузетнике о свим активним програмима и активностима, и допринесе равномерном регионалном развоју привреде Србије.

Овакви шалтери су, напомиње, изузетно важни за пословање предузетника на локалном нивоу, док је подршка локалне самоуправе од велике важности за развој привреде у општинама и региону.

Рад шалтера за предузетништво у општинама омогућава предузетницима да у општини којој припадају на брз и једноставан начин добију информације потребне за њихово пословање, штедећи своје време, поручују из ПКС.

Предузетници на шалтеру могу да се информишу и о субвенцијама, актуелним конкурсима, програмима, кредитним линијама, пореским прописима и процедурама, анализама тржишта, припреми пословних планова и свим другим могућностима за унапређење пословања.

Циљ ове идеје је да заједно са локалним заједницама општина Кула, Оџаци, Сомбор и Апатин на основу споразума о техничко-пословној сарадњи, олакшамо предузетницима овог региона да на једном месту, које ће бити јасно дефинисано, буду све информације од значаја за њихов рад, а са циљем стварања доброг пословног амбијента, у којем ће привредницима бити олакшано пословање и самим тим стварање већег профита и отварање нових радних места, рекао је Зоран Булатовић, директор ПКС-РПК Сомбор.

Дамјан Миљанић, председник општине Кула, каже да ће његова општина настојати да испуни очекивања предузетника.

Уверен сам да ћемо у наредном периоду моћи да се похвалимо добрим резултатима рада овог шалтера. У том смислу од великог значаја је и подршка Привредне коморе Србије, изјавио је Миљанић.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести