Пландиштанци свечари на дан Рафаила Банатског

ПЛАНДИШТЕ: Општина Пландиште данас обележава Крсну славу Светог Рафаила Банатског, па ће тим поводом данас после лутургије бити  изведен културно-уметнички програм, а потом  бити и послужење које припрема  кум славе брачни пар Зоран и Стака Колевски.
1
Фото: Dnevnik.rs

Сутра је у центру Пландишта “Котлијада”. Пријављено је око 30 такмичара који ће се надметати у кувању гулаша.Међу екипама биће и две из суседне Румуније, места Дета с којим Општина Пландиште сарађује у међуграничним прјектима.

По речима Родике Грујеску из општинске Службе за информисање  август је за житеље Пландишта у знаку светковина, јер грађани од почетка месеца  обележвавају по црквеном календару празнике, и тада културно  -уметничка друштва и удружења грађана посебним програмима дају на значају празновања.

– Синоћ је КУД из Велике Греде песмом и игром у центру места обележило славу села Велики Госпојину. Том приликом мештани насеља  угостили су и тридесетак Невесињаца који су из Херцеговине као чланови више певачких група допутовали у Банат – казала је Родика Грујеску, наводећи да локална самоуправа сваке године из општинског буyета издваја новац за ове намене, и да свакоме следује једнак износ за празновање.

Овогодишње празновање почело је још у суботу турниром у брзопотезно шаху, а настављено у недељу фудбалском утакмицом на тамошњем стадиону “Слога”. У понедељак је одржано поетско вече “Кад сам био гарав” , а јуче је била приређена и ликовна колонија.

З. Делић

Пројекат “Акценат на Пландиште” реализовала је “Панонија медиа” у сарадњи са”Дневником”. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту  нужно не изражавају ставове  Општине Пландиште, која је финансијер пројекта.

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести