Почела манифестација Дани Војводине у Темишвару

БЕОГРАД: Дводневна манифестација Дани Војводине у Темишвару, почела је у главном граду Румуније, а у оквиру ове манифестације организовани су пословни сусрети туристичких привредних субјеката АП Војводине и Темишвара у Привредној комори Жупаније Тимиш - Темишвар.
vojvodina
Фото: Dnevnik (Aleksandra Erski)

Пословни форум водила је виши самостални стручни сарадник Удружења услуга ПКВ Драгица Самарџић, а у њему је учествовао и Милан Стојанов, самостални стручни сарадник за међународну сарадњу ПКВ. 

С обзиром на богатство, разноврсност и  атрактивност туристичке понуде Војводине, ова покрајина је на многим европским и ваневропским земљама препозната као значајна туристичка дестинација, истакла је Самарџић. 

Како је рекла, циљ српске делегације је да се становници, медији, туристички радници и привреда Града Темишвара упознају са туристичком понудом Војводине, а за то ће, како је казала, имати прилику и путем манифестације Дани Војводине у Темишвару. 

Пословни сусрети привредника Војводине и Темишвара имају за циљ и успостављање пословне сарадње, као и проналажења нових тржишта за њихове производе, кажу у ПКВ. 

Румунија је значајан спољнотрговински партнер Републике Србије, а што се тиче туриста из Румуније, који посећују Војводину, забележен је раст и по броју долазака, и по броју остварених ноћења. За прва три месеца ове године, Војводину је посетило 15 одсто више туриста из Румуније и остварено је око пет одсто више ноћења, рекла је Самарџић.

ПКВ је у априлу ове године потписала Протокол о пословној сарадњи са Привредном комором Тимиш, а резултат те сарадње је и данашњи пословни форум, наводе у Комори.

Под покровитељством Генералног конзулата Србије у Темишвару, Дане Војводине у Темишвару организовали су Туристичка организација Војводине (ТОВ), уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Привредне коморе Војводине (ПКВ) и Привредне коморе Жупаније Тимиш. 

Пословни форум отворили су потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, конзул Републике Србије у Темишвару Ирена Радојчић, директор ТОВ Наташа Павловић, директор Привредне коморе Жупаније Тимиш Флорика Чирита. 

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести